Nyårslista + lite tankar och reflektioner över året.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?

– Fick en fastanställning samt "firade" jul i ett annat land (jo ok, jag vet att jag har varit utomlands en annan jul men då jobbade jag ju). 

 

Har du några nyårslöften?

– Gå till tandläkaren (8 år sedan sist hehe), ta minst en långpromenad i veckan, alltid svara i telefon när någon av mina nära och kära ringer istället för att muttra "åh, inte nu" och ta tag i det där körkortet heh OCH åka till Västervik och hälsa på Sara och Elin <3<3

 

Vilka länder besökte du?

– Danmark, Österrike och Schweiz

 

Bästa köpet?

– Gymkortet och iphone6s

 

Vad var sämst?

– Sommaren och U på hemtentan. 

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

– Med utläggningen om sommaren så vill jag inte tro det. Den här hösten och vintern har varit fantastisk, det var länge sedan jag kände mig såhär lycklig och framförallt positiv. Ett heltidsjobb har gjort att jag känt mig ganska trygg och jag har accepterat vardagen på ett annat sätt än tidigare. Innan dess var jag väldigt vilsen. 

 

Favoritprogram på tv?

– oj, har knappt kollat serier eller tv det här året? Men några hann jag med:

Jordskott, Vem vet mest, Idol, Narcos, House of Cards, Homeland, Melodifestivalen (haha) och Så mycket bättre. 

 

Bästa minnet från 2015?

– Det får nog bli Way out West med Sanna. Vi hade gjort bort oss (som vanligt haha) ganska rejält och när vi väl kom på det så höll vi på att kissa ner oss av skratt typ. Men vad som egentligen hände behåller jag för mig själv ;) 

Det var en himla härlig stämning de dagarna vi var där, bra musik och efterlängtat solsken. 

 

Vad ser du mest fram emot med 2016?

– Min första riktiga semester. 

 

Vad önskar du att du gjort mindre?

– Druckit mig full. Blir en sådan knäppis då. 

 

Vad var din största framgång på jobbet 2015?

– Oj? äh ja vet inte. Det blev ganska intensivt arbete i höstas med en jävla stress att bli klar osv, men när det blev färdigt klappade jag mig på axeln och kände typ "HURRA!" 

 

Största framgång på det privata planet?

– Att jag tog tag i saker jag inte orkat reda ut tidigare. 

Vad spenderade du mest pengar på?

– Mat, vin och inredning. 

Något du önskade dig och fick?

– Ja, ett jobb och vinglas från Iittala - Äntligen ha ha!

 Något du önskade dig och inte fick?

– Löneförhöjning

 Största misstaget?

– det finns en grej här som borde vara det självklara misstaget, men jag känner att jag lärt mig massor från det och gått vidare. så nej, jag känner inte att jag har gjort något större misstag. däremot så kan jag ångra att jag inte har sparat ett öre i sparbössan..

 Mest stolt över?

– att jag gick från IG till VG i Svenska B, att jag började träna, mitt mod. 
 

2015 blev mycket bättre än förra året. 

 

Trots trög början på året och en tuff sommar så reste jag mig upp. 

Jag kom på meningen med livet. 

Blev kär på nytt.

Sa ifrån. 

Det bästa den här sommaren är defenitivt vänskapen i mitt liv. Jag har kommit underfund med vilka som betyder mest för mig, vilka jag inte vill ha som vänner längre (och faktiskt inte älta över det) och hur lycklig jag blir av äkta vänskap. Nästa år kommer två av de vänner som jag har haft längst i mitt liv bli föräldrar. Det känns fantastiskt roligt och spännande. Dessutom har jag nya individer i mitt liv och det gör mig så otroligt lycklig. 

Nästa år vill jag träna ännu mer än vad jag gör idag, hitta en träningsform som funkar bäst för mig och äta mer grönt, dra ner på köttet för min och miljöns skull.  Det är delvis det som har fått mig att må så bra det senaste så det är något jag tänker ta med mig till nästa år. 

Förra året gick jag i tankebanor om vad som fattades i mitt liv, vad jag saknade och vad jag ville ha. Nu vill jag vara mer glad och tacksam för det jag har i livet. Vad som gör mig glad och vilka mål jag har och vad jag gör för att uppnå dem osv. 

Jag vill vara en bättre vän och en bättre flickvän. Jag vill vara mer glad än grubblig, jag vill läsa fler böcker och ta det lugnt med konsumtionen. Kämpa med avundssjukan, inte gå under för att jag inte har "det senaste". Alltid tänka på vad jag är värd och inte göra någonting som känns obekvämt. 

2016 blir ett år där jag vill utveckla och kämpa med mitt mod.

Jag vill säga JA till mer och ta chanser. Carpa diem som inåta helvete. 

 

GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!! 

 

Kvällstankar

Försvann inte den här julen jävligt snabbt? 
Den kom, försvann och imorgon är det nyårsafton. 
Mellandagarna ger mig ångest. Det går så långsamt, tiden känns konstig och det är som att man bara går och väntar på rutiner. En spark i röven typ...

 

Ikväll har jag gett tvn till Michael. Jag ville hellre läsa lite och dricka vin än att se på netflix. Han fick ett tv-spel av mig i julklapp så jag unnar honom den stunden. 
Har tänt upp lägenheten med värmeljus överallt och jag känner vemod. Att det är mer än ett år över till första advent. att jag förmodligen nästa vecka kommer  plocka ner alla julsaker och välkomna in vintertiden istället. Imorgon är det nyårsafton och jag ska fira stort. Men mest ska jag fira för mig själv. För som jag skrivit tidigare så känner jag mig modig och lycklig, 2016 kommer bli ett fantastiskt år - jag känner det! 
Och det skriver jag inte bara "för att". 
Tidigare har ovissheten tagit över. Nu vet jag vad som väntar mig, okej, inte allt - men nästintill ;) 


Saknar mina bästa vänner ikväll. Tesa skulle ha kommit till mig, men blev sjuk. Det hade varit väldigt mysigt att ha henne här. 
Ett annat alternativ var att umgås med Sanna imorgon, nu blev det inte heller så. Saknar henne så det knakar. 
Oh well.Österrike

På juldagen lånade vi Michaels pappas bil och begav oss till landet bredvid - Österrike.
M:s syster säsongar i HIntertux, så vi åkte dit för att hälsa på henne över en natt. 
Som i Schweiz var det knappt någon snö där heller, bergstopparna var lite snöklädda, men det var egentligen inte mer än så. När vi åkte igenom St Anton var det typ inte en käft på vägarna. Märkligt.  
Nu var det mitt femte besök i Österrike, jag börjar kunna det landet nu ha ha 
Det är så mycket mer än skidorter och schnitzel, det finns en skön värme hos människorna och en väldigt avslappnad livsstil vilket känns härligt. Maten är väldigt smakrik och god med influenser från grannlandet Italien. Och så är det ju otroligt vackert också såklart. 
Hos Cornelia fick vi  fina julklappar och vi blev bemötta väldigt kärt :) 
Vi tog en promenad i lilla Hintertux som var en superduper liten alpby, tack vare konstsnö så var det en del turister trots bristen på just snö.   
Älskar "Radler"!! Fattar dock inte skumgummitampongerna? 

På kvällen hann vi med en middag på en väldigt "tyrolisk" restaurang och jag såg ut såhär: Och jag åt detta: 
Det här är alltså en "förrätt"? Haha galet. Det är nr 3 på menyn, vågar inte skriva på tyska ha ha men det smälte i käften - så gott! 

Blev så full i grin av den här bilden: 

Huvudrätt blev en cordon bleu. Mums. 
Och ja, jag beställde en efterätt också ha ha 
En apfelstrudel såklart <3 

Men orkade typ två skedar, sedan ville jag dö. Plus att det var fikon i? Hatar fan varm mat med frukt i!!  
Blev så mätt så jag trodde att jag skulle dö. Kunde inte röra mig. Nej, jag åt inte ALLT på tallrikarna, men nästintill ;) Som tur var så bjöd ägaren av restaurangen på schnaps.
 Det stillade magen, så efter det gick vi till en bar och tog varsin drink. 
Till slut så slutade C jobba och då gick vi ut och festade till klockan två. Det var en kul kväll! 

"Här står en jätte och ammar sina tre små kycklingar" typ? 
Dagen efter vaknade vi halvt slitna, som tur var hade vi ett bokat bord för frukost på C:s arbetsplats. Det var så jäkla gott. Jag tog inget bröd för det är typ det man linvnär sig på i dessa länder - bröd. Därför var det extra gott med ägg och god müsli osv. 


Efter frullen åkte vi mot Schweiz för att träffa Michaels mamma o hennes nya pojkvän. Det var en fin tur även om jag var trött och seg..
Så lite snö ;( Skitäcklig dryck!! Typiskt mig att köpa en "barndryck" och sedan komma på att man inte gillar cocos i dryck..

Till slut kom vi fram. 
Han bodde i världens kåk med typ fem våningar och fem badrum. Galet! 
Utsikten var otroligt fin. 

 
Sedan for vi "hem" till hans pappa igen och då åt vi ostfondue - som sig bör!