Curls

Jag har blivit lite besatt av att ta fram mina lockar. Det är faktiskt inte många som vet om det men mitt hår är egentligen jätte lockigt. Jag har ju typ alltid fönat och plattat håret men de senaste månaderna har jag skippat plattången och endast fönat det. Gillar inte när det ser för "plattat" ut, så nu fönar jag alltid håret efter tvätt och tar upp det i spolar istället. Efter en halvtimme har jag ett "naturligt" lockigt svall och jag gillar det. 
Det känns mer "jag". 

Ja brynen är läskiga på denna bild men har precis färgat dom haha 

Prinsessynden

Okej, så någonting hände. Och anledningen till att jag delar med mig av denna "lilla" incident är för att jag helt enkelt bara är människa och jag tror att det kan vara nyttigt att skriva om nackdelarna med att gå på sockerfri diet också. För jag ska ju undgå allt som har med socker o göra. Det är ju det som är grejen. Och kolhydrater såklart.
Ikväll när jag gick inne på ica blev jag så otroligt sugen på något. Mer än någonsin. Kanske beror det på att jag är mitt uppe i att sluta snusa (inte en snurre sedan tisdags - score!). Mitt huvud bara skrek efter socker helt enkelt. Så jag gick till bageridelen och köpte en prinsesstårtebakelse.
Gick hem och å upp den på typ tre sekunder.
Och det är nu jag förväntas skriva hur jobbigt det kändes efteråt, vilken ångest jag kände osv. Men alltså grejen är att bakelsen var så jävla god. Så god så den inte förtjänar ångest - faktiskt.
Jag hade en dipp helt enkelt och bakelsen blev offret. Tyvärr får man väl säga. Jag är jävligt duktig i övrigt när det kommer till lchf-dieten. Jag vill inte berätta än hur många kilon jag går ner, för det kan lika gärna förändras till det motsatta när som helst, jag berättar hellre när jag känner att jag är nöjd. Och framförallt när jag hittat en balans.
Visst suger det att jag gör så här mot mig själv, men som jag skrev innan så är jag bara människa och jag önskar ju egentligen att jag kunde äta sådant här. Jag tycker om sötsaker, men tyvärr gillar de mig tillbaka alldeles för mycket och då sätter de sig på ställen som jag inte gillar. Jag försöker ju liksom gå ner i vikt, bakelser hör inte till där.
Det är tufft med lchf. Jag inser ju att jag har varit (är) sockerberoende och det är därför jag tycker att det är så jobbigt. För det är det. Jag blir faktiskt lite knäpp ibland. Jag drömmer om onyttiga grejer och oftast mardrömmar där jag ständigt fuskar - typ som det som hände ikväll. Jag vill inte leva mitt liv fullt ut utan socker, för det skulle nog aldrig riktigt gå tror jag. Tanken att inte äta färsk frukt någonsin igen gör mig väldigt ledsen.  Men nu vill jag ju verkligen gå ner i vikt och då måste jag nog helt enkelt utesluta socker helt enkelt.
Jag har märkt att det har kommit in några lchf-anhängare på den här bloggen för att jag har fått några frågor ibland osv. Snälla, döm mig inte för det här inlägget. Jag har märkt att den här livsstilen är jäkligt dömande. Speciellt på instagram där jag scrollar en del på lchf-sidor. Det brukar låta sådär:
"aja baja, akta dig för den där!"
"den där innehåller jättemycket socker!"
"hur många kcal är det i en sådan"
"det där är ju helt fel"
osv.
Alltså, en massa pekfingrar till några av oss som verkligen försöker. Det är tufft tycker jag.. Jag diskuterar gärna recept eller tankar om dieten/livsstilen men att döma andra för att man fuskar eller har fel märke på yoghurten - nej, det är inte riktigt min grej.
Man kanske undrar varför jag just gör denna diet, när man kan välja på så många andra.
Den enkla förklaringen till det är att jag går upp i vikt av gluten, kolhydrater och socker, alltså går jag ner i vikt av lchf och sedan är jag inge vidare på att räkna poäng och kalorier osv. Jag vill att det ska vara enkelt och ganska naturligt. Alltså - inga shakes för mig inte.
Jag rekommenderar dock inte att sluta med socker och nikotin samtidigt ;D
 
Sedan, en annan grej som jag tycker är viktig att lägga fram, det är att jag gör det här för mig själv och ingen annan. Det är ingen som har sagt åt mig att gå igenom det här eller som har pressat mig att banta. Det här är mitt egna val, min resa -  min kropp.

Morgon

Jag hade bestämt att jag skulle sova ut idag, verkligen njuta av sovmorgon. Well, jag vaknar klockan åtta. Var förvisso kattens fel men ändå. Lika bra att gå upp tänkte jag, så jag gjorde en superduperfrulle och satte mig framför Nyhetsmorgon. Solen har skinit hela morgonen vilket är helt jävla underbart, all snö är verkligen borta nu o vårjackan längtar efter mig. 
Idag ska jag rensa garderoben, jag gör det typ 3ggr om året och det blir kaos. Nu ska vinterkläderna väck, faktum är att jag vill ha det enkelt och minimalistiskt i garderoben nu. Lätt att hitta och inga jäkla plagg som säger "en dag kommer du bära mig" - för det händer aldrig ändå. Sedan ska jag försöka tvätta fönstren med min Kärcher. Jag har ju inte gjort det än efter ett år.. Faktum är att jag aldrig har tvättat fönster i hela mitt liv hehe o nu är det dags!