Glossybox oktoberDen här månaden fick jag 
-handdesinfektion/alcogel som luktar bär
-en hälsodryck
-ansiktskräm
-primer med lyster i
- ett rött läppglans

Boxen får 4/5 av mig. Alcogel känns nödvändigt nu i förkylningstider och krämerna är alltid roliga att testa. Minus för läppglanset som kändes väldigt B. Drycken är väl kul att testa, men inte ifrån en skönhetsbox.
Det här var min sista glossybox. Nu räcker det med ögonskuggoroch läppstift i starka färger - för att inte tala om alla grejer till naglarna haha 
Det är alltid härligt att få boxen i brevlådan som en present till sig själv varje månad, och det är absolut värt sina 130 kr, det tycker jag! 
Men nu har jag testat och nu är jag färdig med det :) 

Spökhistorier

I helgen är det halloween och jag är som vanligt inte bjuden på någon maskerad :p 
Men, jag ska iaf ägna helgen åt att titta på många skräckfilmer och lukta på pumpor typ eh. Och skänka en extra tanke på de som inte är med oss längre. Såklart.
Men över till halloween och skräck.


Vad passar inte bättre än två stycken märkliga historier som är av mina egna erfarenheter? Ta upp benen ifrån soffan och skruva ned volymen : 

// 
En sommar jobbade jag som receptionist på ett stort gammalt hotell i Norge. Hotellet ligger i en liten liten by vid Sognefjorden och lockar till sig tusentals med gäster varje år.
Jag har alltid tyckt att hotellet hade en lite kuslig anda och en gång sov jag till och med där - alldeles själv på hela hotellet. Men det är inte den historien jag ska dra nu.
Jag hade kvällspasset och då jobbar man ensam i receptionen den sista timmen. Alltså mellan 22-23. Det var en ganska lugn kväll och hotellet var långt ifrån fullbokat. Jag gick igenom de sista rutinerna och plötsligt ringer telefonen.
"Hello, I'm calling from room 210. There is a lot of noice in the room next to me. I guess it's the TV, it's really loud". 
Jag svarar att jag ska kolla det. 
Kollar i datorn vem som bor bredvid - ser till min största överraskning att det inte är någon som bor bredvid 210. Det är obokade rum. Sätter telefonen på paus och springer snabbt upp på våningen för att kolla om jag kan höra något. Lyssnar med öronen på dörrarna i rummen bredvid 210 men hör ingenting. Tänker att allt bara är nonsens och går ner igen. 
Telefonen ringer igen..
"Hi again. Sorry ma'm but there is still a lot of noice in the room next to me". 
Där börjar jag bli nervös. Jag ringer på en hovmästare och ber att han ska följa med mig upp och kika på rummen. Han skrattar först, men följer sedan med mig upp. Vi öppnar det första grannrummet bredvid 210 - ingenting. Tomt. Korridoren är dessutom alldeles tyst. Hovmästaren öppnar det andra grannrummet  -likadant där. 
Hovmästaren går iväg igen och jag bestämmer mig också efter ett tag för att dra mig tillbaka och det är då jag plötsligt hör ett enormt högt brus. Dörren till 210 öppnas
"Oh thank you mam for checking this. It's impossible to sleep". Jag öppnar grannrummet och upptäcker till min fasa att tvn är på. Med nästan full volym. Jag drog ut sladden till tvn och sprang ner till receptionen. Lämnade en lapp till vaktmästaren för morgonen och sedan gick jag hem.
Visst kunde det ha varit  något tekniskt strul med tvn, men helvete vad skrämd jag blev den kvällen. 
-

När jag var 11 år skulle vi fira midsommar ute hos min farmor och farfar. De bodde mitt ute på landet och på deras gård fanns det en stor skola. En tom skola ifrån ja, 1800-talet? Full med bråte och ett stort spökrykte omkring sig. Som barn var jag alltid fascinerad av den där skolan, lekte i den och gick alltid och tittade nyfiket i alla dammiga rum. Midsommaren blev mysig med traditioner som hör till men jag hade varit nervös hela kvällen för vi skulle nämligen senare sova i den där skolan och det var det enda jag kunde tänka på. Min ena moster hade dessutom skrämt upp mig om "den gamla rektorn som gick igen på vinden". Mamma, pappa och jag skulle sova i ett rum med en dubbelsäng och en enkelsäng. Redan när det var dags för att sova blev jag nästan hysterisk av rädsla. Mamma försökte lugna mig, men jag trodde seriöst att jag skulle dö. Tjöt typ - och pappa skrattade ;) 
Men till sist kom jag till sängs i enkelsängen. När jag stirrade upp i taket såg jag en lucka. Jag väckte mamma och frågade om den "det är en sotlucka. Inget att bry sig om". Men jag låg bara och stirrade på luckan - tills jag somnade. Och nej, jag hörde varken rektorn eller något annat kusligt. Pappa satt på sängkanten när jag vaknade "var du så rädd igår va?" 
Jag spelade cool och försvarade mig "nej inget särskilt". Pappa gick iväg och mamma var inte i rummet. När jag drar bort täcket upptäcker jag att jag har fått sot på mitt nattlinne. Inte mycket, men lite spritt sådär. 
Påpekar detta vid frukostbordet och det är så min moster utbrister : 
"Jag sa ju att det är rektorn som går igen på övervåningen. Han har ju gått över luckan". 
Pappa, farbror och skolan. Där fönstret är på kortsidan- det var där vi sov.


19:58

Hej hej! 

Fredagkväll och helgen är här. Jag ligger i soffan - i nya pyjamasbyxor och en stor går stickad tröja. Ipren är knaprad och tvn är på. Mår fortfarande skit? Nu får det ta mig fan vara bra alltså. 
En annan grej som är jobbig är att jag har blivit så vimsig helt plötsligt? Idag förväxlade jag en massa grejer på jobbet så allt bara blev fel och det blev sådär jobbigt där man bara vill skämmas ihjäl. Och jag hittar inte grejer var jag lagt dem? 
Nä, det är nog dags för mig att ta det lugnt. Sova och andas. 


Ja jag har börjat snusa lite igen. De senaste dagarna har jag varit så jävla röksugen helt plötsligt? 
Men hellre snus än rök för mig.


Jag unnade mig lite grillad gris ikväll . Gött och kladdigt var det.


Men den hääär rosa älskade och väntade saken kom idag! 😄 
Den är så vacker. 
Jag är alldeles kär! 

//

Ha en fin kväll hörrni! Puss puss