Balestrand

Jag har ju inte sagt så mycket om våra dagar i Norge förutom "överraskningen i Bergen" och vår hike.

Det blir alltid en sådan nostalgiresa när man far igenom vägarna i Norge. Jag kan bilresan från Göteborg - Oslo - Balestrand nästan utantill. Det lilla man får se av Oslo, känslan i magen när man åker förbi Utøya, Hemsedalfjället. Den dyra macken utanför Gol, färjan vid Sogndal - ett steg närmare målet. De vackra fjordarna, korv med bröd för 59 kr, bussarna som är fulla med kineser, den lilla färjan till Dragsvik och den smala kurviga vägen till Balestrand.
Det är verkligen en walk down the memory lane. 8 år sedan är det jag kom dit för första gången! Galet! Jag känner mig alltid som 20 när jag kommer dit på besök. Kanske för att jag fyllde just 20 när jag var där första gången? Äh jag vet inte.
Det är en speciell plats som har en speciell plats i mitt hjärta och det kändes konstigt att åka dit på semester istället för att bo och jobba där!
Vi kikar på lite bilder..

När jag var liten trodde jag alltid att dessa lastbilar var fyllda med vatten haha så när man öppnar skulle det liksom bara forsa ut. Jag tror likadant idag.
Sol, frisk luft och rinnande vatten bland dalar. Älskade Norge.
Ursäkta?
Här var jag sjukt tjurig på Michael. Han hade valt en så jävla dålig rastplats. Jag hade fått vänta på att kissa i typ två timmar för att han just ville till denna plats. Platsen var full med folk, det enda som fanns var denna stol. Efter incidenten vägrade jag prata med honom på typ två timmar. Tur att vi hade 5 timmar kvar på färden hehe

Efter en lång bilresa kom vi äntligen fram till Balestrand och Kviknes Hotel där jag alltså har jobbat på i några år. Det var som att tiden hade stått still fast ändå inte. Många av de "original" som alltid har jobbat på hotellet har slutat. Jag kände knappt igen någon av den nuvarande personal. Dessutom hade hotellet förändras en del, renoverats och en del möbler i loungerna hade bytts ut. Det var himla fint och väldigt snyggt, kul att se!

Det var ju här jag sov en natt HELT själv ?!?! Har nog aldrig varit så mörkrädd i hela mitt liv. The Shining?

Men så var vi ju faktiskt där för att träffa min kusin också, Therese. Hon bor numera där i ett litet radhus med sin fästman. Är glad för att de ändå bor där så man kan träffas och samtidigt uppleva Balestrand igen.
Hemma hos Tesa fick vi bla det här :

Mums! Åh jag får sådana sommarkänslor när jag tittar tillbaka på dessa bilder. Vi satt uppe länge och pratade, drack vin och åt chips. Det var varmt och ljust och en fin sommarkväll <3
Dagen efter gjorde vi ju hajken och den vet ni ju allt om.

Att vakna upp till det där är ju ren magi. Det är nog det vackraste jag vet. Sommarmorgon i Balestrand.

Efter hajken tog vi ju ett bad i den iskalla fjorden. Sedan tog vi bilen upp till "Granlia" där kollektivet ligger, där vi bodde förut. Där har ju inget förändrats i alla fall haha :p
Sedan träffade jag min fd chef över en kaffe på hotellet. Världens bästa chef typ, Gud vad jag saknar henne. Hon erbjöd mig jobb såklart, hade jag varit några år yngre hade jag inte tvekat men nu är det inte rätt tid i livet. På kvällen gjorde Tesa en jättegod "sötpotatispizza". Åt tills vi sprack typ. Efter det gick jag och Tesa ut på en liten prommis i lilla byn. Larvade oss med boomerangappen som två 12-åringar typ haha Sedan gick vi tillbaka och satt uppe och tjöta. Mycket trevligt!

Dagen efter skulle vi båda åka till Bergen så vi tog följe på den lilla bilfärjan dit :)

Hejdå Bale! Vi ses igen, jag lovar.
Ni ser molen? Där uppe på toppen hade vi dagen innan stått och gjort glädjeskutt. Nu ser man ju hur långt det faktiskt är. Lägg för övrigt märke till den söta, men retliga hunden i bilen :)))
Sedan sa vi hejdå för den här gången.

Och nästa stopp blev Voss. Men det skriver jag mer om någon annan gång.
Är så glad för att vi verkligen åkte till Norge ändå. Det var en spontan idé från början och jag tänkte att det skulle bli mer snack än verkan, men vi hann ju faktiskt med det också. Och det var himla mysigt. Och vilken tur med vädret vi hade!

Kommentera här: