Råmossens katthem

Idag gjorde vi ett efterlängtat besök på Råmossens katthem. Jag, Michael och Felicia hade planerat att åka dit länge och idag var det öppet hus så äntligen blev det dags!

Taggad!

Det enda man bör ha med sig är några burkar kattmat eller kanske kattsand. Ingen av oss hade varit där förut så vi visste inte riktigt vad som väntade oss.

Men för oss kattälskare så var det rena drömmen. Katthimmel. Jag har nog aldrig sett så många katter på samma ställe förut. Det var inga kattungar. Utan det här är katter som blivit övergivna, bortlämnade eller hittade. Vissa katter hade bott där i över 10 år och andra bara några veckor. Man visste inte riktigt vart man skulle börja, vi gick i cirklar och kollade hälsade på katter samt tittade in de små "katthusen". Vissa katter var inlåsta pga sjukdomar eller specialfoder och bara de alla små rum var som att gå in i en kattfilm. Det här katthemmet ligger mitt ute på landet i ingenstans och helt plötsligt är det små bodar med kattsängar med tillhörande radio där de kan lyssna på musik. Det kändes så surrealistiskt på något sätt. Fast ändå så otroligt gulligt. Och fint.

De flesta katterna var väldig nyfikna och oblyga. De spann så fort man klappade på pannan och rumpan vek liksom uppåt om man fortsatte kela med dem. Det kändes som att man kom dit och gav dem en massa kärlek och fick det tillbaka typ. Sedan fanns det undantag, vissa var riktigt tjuriga och rädda. Enligt volontärerna är det oftast pensionärerna på katthemmet som beter sig så- de som har bott där längst. De som ingen vill ha ;(

Grumpycat på riktigt

Jag föll pladask för den här lilla luden. Den bara kom fram och strök sig mot mina ben och när jag satte mig så hoppade den upp i knät och borrade ner sin nos i min armhåla och spann och spann. Jag blev lite tårögd och kände att jag ville ta med mig den hem.

Sedan fick jag reda på att "hon" var hela 14 år! Jag trodde det var en kattunge..

Michael föll pladask för den här "lilla" ladyn:

Han ville baaara vara med henne o han med henne hoho. Vi hade faktiskt med oss en kattbur i bilen ifall att det skulle bli något infall. Men ärligt talat så vet jag inte om jag vill. Vi har ju redan en katt och han är krävande nog.
Men om vi skulle flytta i framtiden och kanske ha en uteplats eller trädgård då skulle jag kunna tänka mig en till.
Och nu när jag verkligen upplevt det här jag fick uppleva idag, att träffa och se så många övergivna katter gjorde att mitt hjärta gick sönder. Så det blir defenitivt en katt som behöver extra mycket kärlek och ett varmt hem. Med andra ord blir det en katt från ett katthem.

Den bästa dagsutflykten för en kattkärring!

Kommentera här: