Vegrecept

Johorå, jag kan också! 
Michael säger att han inte ens minns när han såg mig laga mat senast, men tji fick han ikväll - OCH vegetariskt. Hohojaja 
Trots halsbränna hela dagen så vare ganska starkt, men gott. Okej : Du behöver : 
Ett paket med förkokta kikärtor
1 dl cashewnötter 
1 tsk chilliflakes 
2 avokado 
Ett paket skivad halloumi 
2 msk japansk soja 
En halv lime 

Göra: 
Skölj av ärtera länge i ett durkslag, rosta sedan i en stekpanna tillsammans med flakesen. När det fått färg häller du i nöttera som du grovhackat innan. Stek. 
Rör ihop sojan tillsammans med en pressad lime. Häll över nött/kikröran. 
Servera med avokado och stekt halloumi.Mums.

Idag har vi varit på lägenhetsvisning. Vi vill ha den!!! Hoppas hoppas hoppas.
Nu ska jag ta disken och sedan blire kör. 

Puss! 

Oscarfavoriter - bäst klädda

På söndag äger ju Oscars-galan rum! 
Jag har aldrig sett galan live, men däremot har det hänt att jag har ställt klockan tidigare för att öppna datorn för att se hur alla klädde sig. Det är alltid något speciellt med just det, en dröm vore att klä upp sig som dessa en dag. Då tror jag på ett "prinsess-ögonblick". Nog om egodrömmar. Här är min personliga lista på de som jag tycker har klätt sig bäst på just Oscars-galan - någonsin. Lite fredagsgodis sådär a la Ebba von Sydow :) 
Och självklart hejar jag på Alicia på söndag, jag tror att hennes chanser för att ta hem en statyett samt klä sig fantastiskt är stora :) 
 
 
 
Emma Stone - Elie Saab, 2015. 
Kommentar: en färg jag personlig aldrig skulle passa i, men det är tydligt att det är Emmas färger. Otroligt snyggt till håret och sminket är så jävla snyggt. 
 
 
Julia Roberts - Vintage Valentino, 2001
Kommentar: Den här klänningen kommer jag aldrig att glömma. Svart på Oscarsgalan är väl ingenting jag hurrar för, men här blir det spännande och frisyren passar riktigt snyggt till klänningen. 

 
Lupita Nyong´O - Calvin Klein, 2015
Kommentar: Jag tycker att Lupita alltid klär sig himla magisk när det vankas gala. Coolt och modernt med pärlor, hela looken är skitsnygg läppstiftet och smycken. En tia helt enkelt. 
 
 
Reese Witherspoon - Vintage Dior, 2006
Kommentar: Främst tänker jag mest på när hon vann sin oscar för "June" i "Walk the Line" i den här klänningen. Men det är någonting med de broderade blommorna, persikohyn, frisyren som gör det så himla fantastiskt skulle jag vilja säga. 

 
Charlize Theron - Dior, 2013 
Kommentar: Annorlunda, fräscht, modernt. Älskar det krispiga vita till hennes tuffa frisyr. Dessutom en svårburen klänning, men hon gör det med bravur. Snyggt. 
 
 

 
Kate Winslet - Valentino, 2007 
Kommentar: Jag älskar det här! Hela stylingen med sminket, frisyren, smyckena. Kate är fantastiskt vacker och den mintgröna färgen är himla fin. 

 
Cate Blanchett - Armani, 2014
Kommentar: En riktig dröm? Nude går aldrig fel och sådana här klänningar känns just väldigt passande i sådana här sammanhang. Googla hur Jennifer Lopez såg ut förra året liksom. Gosh. 

 
Hilary Swank - Guy Laroche, 2005
Kommentar: Jag minns det här så väl, men då tyckte jag inte att den var så fin som jag tycker att den är idag. Älskar färgen och rygg/bakpartiet är ju heeelt fantastiskt. Så enkelt, men så jäkla snyggt. Oförglömlig. 


 
Mila Kunis - Elie Saab, 2011
Kommentar: den här färgen känns ju väldigt "Mila" och det är väl därför det just blir himla fint. Urringningen, spetsen, frisyren. Det enda minus är hennes sura ansiktsuttryck. Men färgen är magisk. 
 
Charlize Theron (igen) - Gucci, 2004
Kommentar: Kroppen!!!!! Sexig - Vacker. Ser ut som ett honungsbi. Stylingen är top notch. 
 


Naomi Watts - Armani, 2013
Kommentar: Långt ifrån prinsessliknande nudeklänningar och det är därför jag tycker att det är så snyggt och ja, modernt. Fina detaljer och snygg frisyr. 
 
 
Nu närmar vi oss två av mina absoluta favoriter, först ut är: 
 

 
Lupita Nyong´O (igen) - Prada, 2014
Kommentar: Jag skrek rakt ut när jag såg den här klänningen. Hur kan man vara så vacker som Lupita är i den här klänningen? Totalt felfritt. Wow. 
 
Min favoritklänning of all time (vi får väl se, kanske jag blir tagen med storm på måndag morgon?) bärs av Michelle Williams, klänningen är från Vera Wang 2006. Just den här klänningen är ju med i många "best dressed of all time - listor" och jag kan förstå varför. 
Styligen är fläckfri, det röda läppstiftet till den gula färgen, frisyren, smyckena - väskan. 
Öh, Heath Ledger vid sidan om? DÖR. 
Den här klänningen och ja hela Michelle får mig att fälla tårar (dramatiskt). Älskar det här. 
Varsågoda: 


 
 
Så... 
Kommentarer? Vad tycker ni? Har ni någon favorit? Om inte, vem tycker ni är finast på min lista? 
 

Nostalgicigaretter och treor

Jag och Linda började diskutera cigaretter, hon frågade vilka cigaretter mina föräldrar rökte och så exploderade en diskussion typ. Ni får se en liten del av det, ok? 
På tal om föräldrar och cigg. När jag var barn/liten rökte pappa gula blend och mamma rökte right ultra (den lila). De stod alltid under fläkten i köket, men på mitten av 90-talet gick de tack och lov ut. Men, det ska även sägas att jag har sett bilder på stora kristallaskkoppar på borden i vårat gamla "finrum" - fulla med ciggys där vi barn lekte på golvet. Fräscht. Mamma rökte även när hon hade mig i magen, ljuva 80-tal <3 
 
När jag själv började röka var det annorlunda. Jag var 15 år och skulle börja gymnasiet. Dessutom skulle jag vara i en annan stad där ingen kände mig så det skulle ju inte göra något om någon såg mig (bra plan). Jag minns faktiskt inte vilka cigg jag började med, någon annan av mina vänner där ute som minns? Detta var alltså 2003 , pappa rökte Marlboro lights vid den tiden och jag tog ju alltid cigg från honom så det borde vara dessa. Ja ja. 
Att vara 15 och röka var dock inte lätt ekonomiskt (dock att pappa JÄMT köpte dyrcigg till mig, han resonerade att om jag skulle röka så kunde det ändå vara något bra jag skulle röka heh), så därför köpte man ibland några "skabbcigg". 
 
 
Newmore - ciggen med "skabbräven" på. De funkade bra, minns att jag köpe limpor med dessa jävlar om man skulle på Hultsfred och dö i fyra dagar. 

 
Haha älskar att det är det här man får fram när man googlar "cornercigg". 
Ett tag rökte jag även John Silver - INTE UTAN FILTER ha ha. Men jag tyckte väl att det lät coolt eller något. Att röka dyrcigg från något SÄRskilt märke. Eller vare Lollo som fick mig att röka dessa? Vem påverkade mig? hehe? för jag förstår inte riktigt varför jag började röka just dessa? dessutom var det tvungen att vara i mjukpack? haha
 
2004 jobbade jag som städerska en hel sommar på Stadshotellet i Vimmerby. Där rökte alla menthol, så när man tiggde ciggys så fick jag menthol i mig och jag tror jag blev beroende av den friska tandkrämsröken med en gång. Så efter den sommaren var det menthol som gällde. Och då köpte jag "Corner Menthol" - i storpack :))) Gud vad jag älskade dessa cigg!!! skulle kunna sätta mig ner och röka ett helt storpack om jag bara fick. eller så skulle jag spy efter tre bloss, who knows? 
När man hade pengar var det dock Prince Menthol som gällde, det var också goda dyrcigg med menthol i. Dessa blev jag dock riktigt förbannad på, de var de enda mentholciggen som fanns i Norge när jag bodde där och ett paket kostade 90 kr :))) 
 
 

 
 
Level var rikiga pundarcigg. Äckliga. Torra. Pundiga. Döden när paketet var slut efter en festnatt och man var på väg hem kl 03:47 och man blev erbjuden LEVEL. aeh, då kunde det fan VA! 
Fast när jag bodde ihop med Elin rökte hon LEVEL så det blev ju att man tog sig en och en annan ni vet.. 


 
 
Eller dessa spejsiga (spaaaceman) cigg? wtf? 
De var riktigt billiga och ja lite pundiga också. Fast jag kan försäkra er om att Tesas mamma inte var någon pundare. Och jag hittade de där ciggen GÖMDA hemma hos min mamma också, så ingen är värre än någon annan, ok? 
 
/
 
Över till något annat... 
 
Jag får det till 19, men det är många som har skrivit 25?!?!? VART är dessa? hur kan man se 25 treor? 
Kan man inte räkna, eller är det jag som är blind? (tänker typ att det är guld/blå - klänningstrick igen)
Varå 25?!