Hos pappa

Imorgon börjar min sista semestervecka. Det känns som att jag måste nypa mig i armen. Det är snart över och vemodigheten smyger sig fram. Men det är ju faktiskt en hel vecka kvar som sagt. Jag ska försöka njuta till fullo av den. Befinner mig hos pappa på landet nu, syrran och barnen är här och det är ingen lugn stund förrän barnen sover. Det är ett himla spring efter ungarna och speciellt eftersom det är så mycket vatten här vilket såklart gör det lite farligt. Dessutom är det en getinginvasion på det här stället så det blir kaos varje gång vi ska äta och fika - vilket är typ det enda vi gör.
I veckan ska vi eventuellt till Astrid Lindgrens värld, det blir skoj. Annars ska jag försöka ägna mig åt sömn, böcker, lapa sol, badminton, grillning, kubspel, fiske och bara vara ledig. Jag inser nu såhär i efterhand att jag bokade in alldeles för mycket på min semester, jag känner mig helt slut av allt resande och farande. Jag behöver typ semester från semestern ;)
Närrå, så illa äre väl inte. Som sagt, en vecka kvar och jag ska försöka ta det lugnt och "bara vara". Det är givetvis väldigt härligt att vara i mina hemmatrakter och få vara hos pappa eftersom jag älskar den här platsen. Men det är också väldigt intensivt, vi är alltid så många här och det blir alltid diskussioner om vad och när vi ska äta/vad vi ska göra/ vem ska se efter barnen osv osv...
Och jag får alltid pikar för att jag liksom inte har barn och tex sover länge/slappar i en hängmatta med en katt på magen.
"Du har det bra du"
"Jadu om man kunde göra sådär"
"Gå upp nu? Nu är det ju snart lunch"

En blir jävligt trött på det till sist.
Men ska försöka stå på mig lite, jag är fan snart 30. Jag bestämmer ju själv hur jag vill leva mitt liv liksom.

Lite tankar sådär på kvällskvisten...
Nu ska jag ta mig ett glas vin och röka en liten ciggy. För att jag kan och för att jag vill.

VS passportcase

På Landvetter köpte jag det här etuiet för passet på Victoria Secret. Jag har kikat på sådana tidigare, tycker de är så fina men att priset är lite saftigt för dom. Jag flyger liksom Max två gånger per år nu för tiden så det är ingen prioritet att liksom ens ha ett sådant här. Men när de nu var på 50% slog jag till. Fint va?

En dag i Göteborgs skärgård

Igår föreslog jag till Michael att vi skulle kunna åka till en ö idag. Enligt yr.no skulle vädret bli glassigt och en måste passa på att utnyttja att man faktiskt bor relativt nära havet. Så vid lunchtid idag packade vi i kycklingsallad och lemonad i kylväskan och så tog vi bilen mot Saltholmen.
Där uppstod det problem direkt!
Alla parkeringsplatser verkade tagna. Det enda vi kunde se var texten "FÖRHYRDA PLATSER" överallt och då förbannade man sig själv för att en inte hade åkt tidigare , när det ändå var lördag och allt. Jävla skit. Lite längre bort hittade vi äntligen en ficka, men vi fick gå en liten bit för att komma till kajen.
Vi hade inte bestämt vilken ö vi skulle åka till, så vid kajen bestämde vi spontant att Donsö fick bli vår destination.

Donsö var en fin ö, stor och med hus överallt som man skulle kunna hugga av en tå eller ett finger för att få bo i. Ön är bilfri vilket är skönt.
Nästa problem var blåsten.
Vi skulle sätta oss ner och äta, hittade någon klippa och allt blev bara kyligt och med vinden överallt. Bladspenaten började flyga, det godaste i salladen - fetaosten : spilldes ut på min nytvättade klänning, och skräppåsen flög iväg så allt luktade sedan mango raja. Michael började muttra om att han inte kunde fiska vid just det stället pga motvind. Så det var dags att röra på sig - igen. Gick till nästa klippa - la mig medan han fiskade.


Blåsten var kall och varje blad i min bok ville flyga iväg. Jag och Michael hade tjurig ton mot varandra. Till sist kom vi fram till att vi skulle byta plats - igen. Så vi gick tvärs över ön för att undvika motvind, hittade en plats som var himla mycket bättre!

(Första stället)

Vi hittade nämligen sandstrand och klippor med mindre vind. Michael kunde fiska sin makrill och jag kunde vända blad i min bok. Tyvärr blev jag dock störd av jobbiga och jävliga BARN som skrek o hade sig - kastade sand på mig?!! Så det blev podd för mig till sist.

Och efter ett tag blev jag faktiskt så pass varm att jag tog mig ett dopp! Läskigt med krabbor och tång, men väldigt skönt!

Efter badet och fikat kände jag mig nöjd så vi traskade tillbaka mot kajen igen. Michael sur för att han inte fick någon firre - jag glad på grund av att jag äntligen fick bada i havet.