Västervik och Vimmerby

I fredags gjorde jag någonting som jag planerat länge och som jag längtat till, jag åkte nämligen hem till Småland för att träffa mina vänner och deras knoddar!
På lördagen var det dags att ta kosan till Västervik och det var med ett pirr i magen.

Från att ha bott och levt i Västervik under hela min gymnasietid så har jag bara varit där några få gånger efter att jag tog studenten där för 10 år sedan. Kände mig färdig med staden helt enkelt, dessutom var jag med om ett slags trauma som gjorde att jag aldrig riktigt kände mig trygg där igen.
Men nu hade jag bara härliga förväntansfulla fjärilar i magen, mest för att jag skulle träffa lilla Polly för första gången och för att träffa Sara som mamma.

Västervik var sig lik fast ändå inte. Jag och mamma gick en runda på stan innan jag skulle träffa mina tjejer. Vissa fik var borta, andra inte, inredningsbutikerna flödade som vissa träd blivit nedhuggna. Västervik har dock kvar sin charm och det är trots minnen av sjukhusbesök och struliga ungdomsår en mycket mysig och härlig stad som jag saknar då och då.
Efter lite shopping träffade jag Sara med hennes lilla familj uppe vid Corner. Det var dags för en riktig nostalgi- lunch.

Efter lunchen fick jag ha Sara och Polly för mig själv. Vi pratade om förlossning, att vara mamma och skvaller.
Efter två koppar kaffe anslöt Elin med sin Abbe och Cissi med sin lille Frank. Så mysigt och kul att träffa alla. De fick presenter av mig, och sedan pratade vi om allt ifrån himmel och jord typ.

Sara bjöd på fika och allt var supertrevligt, framåt timmarna skjutsade Sara och hennes kille hem mig till Vimmerby igen. Tack livet, Västervik och Sara för så fin och mysig lördag.

På söndagen var det dags för ännu mer bebismys! Strax innan elva mötte jag upp Linda och hennes Alice. Vi tog en promenad och sedan drack vi kaffe på "vår" bänk utanför Statoil. Jag pratade ut om saker jag mår dåligt över vilket var jävligt skönt. Är så tacksam för att ha sådana vänner som verkligen lyssnar och inte dömer en för att man känner sig yr av dumma tankar typ. Men vi ältade inte bara, vi skrattade och peppade varandra. En sak som jag tänkte på efter att vi sagt hejdå var att både jag och Linda verkade se framåt på livet. Det är så lätt att man annars blir sentimentala och pratar om det som har skett, och visst, det har väl sin charm också men det är uppfriskande att faktiskt prata om vad man vill göra framöver också. Planer, drömmar och mål. Alice var supersöt och snäll, som en liten nallebjörn.

Efter att jag kramat Linda hejdå promenerade jag och mamma ner till Astrid Lindgrens värld. Höstlovsvecka innebär den årliga höstmarknaden!

Jag köpte lite glögg, saft, lösté, fudge och marmelad som jag ska mumsa på när tiden är inne. Fick dock sommarkänslor av att gå omkring i parken bland alla tomtar haha men tänkte på när jag sist var där, att det då var sommar och att parken var full av livliga barn och gröna träd överallt. Vilken sommar det blev ändå ❤️

Efter marknaden åt jag middag hemma hos mamma och sedan for jag hem till Alingsås igen.

Fredagsmorgon

Gu va skönt med helg. Den här veckan har varit trög, seg och förvirrande för mig. Mycket strul och för många funderingar så att huvudet känns mos.
Idag kommer mamma till Småstaden, det ska bli så kul att hon kommer hit då de så sällan kommer på besök :)
Lille Leon fyller ju år idag också. Älskade lilla yrväder <3
Men innan familjemys ska jag ta mig igenom den här arbetsdagen först. Jag hoppas min kollega har med sig fredagsfika idag, är så sugen. Vi tränade hårt ihop igår jag och Sofia. Cx och bodyattack. Jag var så svettig så jag inte kunde dra upp byxorna haha helt överkörd. Men göööött. Det var även en av instruktörerna som sa "du kör ganska hårt nu va?" Och då blev jag så glad!!
De ser mig ! Haha

Känner mig "glowig" idag. Ha en fin dag nu, puss puss

Mat jag är rädd för :

Senap
Svamp
Strömming
Julskinka
Sill
Räkor
Kräftor (som stora spindlar)
Kåldolmar
Leverstuvning
Svampsås
Bearnaise
Fisk i ugn
Makrill i tomatsås
Tonfisk i burk
Brysselkål
Paté