Hur länge ska man få vara lycklig?

Så fort jag känner att kroppen är glad och att huvudet känns klart så är det som ett alarm börjar tjuta inom mig. 
En liten reminder om att det minsann inte alltid kommer att kännas såhär. Att det bara är för en stund och att det snart blir en frågeställning av kaos inom en snart framtid. Som att man inte tillåter sig att vara riktigt lycklig för en lång tid för att man är inställd på att man kommer bli besviken snart igen. 
Så fungerar i alla fall jag. 
Jag är nog inte en positiv person, åtminstone inte till mig själv. Det är som att jag förväntar mig att något dåligt kommer att hända om saker känns "för bra". Jag är väl aldrig riktigt nöjd heller, det är väl det som är det största felet. Att jag alltid vill ha något bättre. 
Det är hemskt att jag är så kritisk mot mig själv på det sättet ibland. När jag istället borde känna mig nöjd över det jag har åstadkommit, men så är det som att det inte är bra nog. Allt ifrån karriär, kärlek och livet itself. 
 
Jag pratade med en kollega härom veckan. Hon sa att jag är alldeles för dramatisk till livet. 
Och om jag är! 
Samtidigt så tror jag att det är mina erfarenheter som har format mig till den jag är idag, eller jag vill i alla fall tro på det tankesättet. Men när jag tänker närmare på det så känns det ju inte som att mitt liv har varit alldeles för dramatiskt, bara mindre oturligt då och då. Men jag har väl tagit det hårt helt enkelt. 
 
Saker som gör mig lycklig: 
 
-shopping
-fredagsmys
-romantik 
-djur 
-sol
-självförtroende
-att vara social med människor som jag tycker om
-när jag är inne på det andra glaset 
 
Vad jag tror man behöver för att uppnå riktigt lycka:
 
-ha en sysselsättning/ett jobb som man verkligen tycker om och uppskattar. där man känner att man utvecklas och får något tillbaka. 
-vara i en relation där man känner sig trygg och där man inte tvekar. där man känner att ge och ta är a och o. att man har samma värderingar i det mesta.
sedan om man är singel och vill stå på egna ben och är trygg i det så är det ju toppen.
-ha en bekväm och trivsam bostad
-en trygg ekonomi
-sociala mellanrum. 
- en frisk och sund kropp 
 
 

Kommentera här: