Porslindrömmar

Jag önskar mig nytt porslin. Det är så snyggt, bekvämt och fint när man blir serverad eller serverar ett porslin i samma serie tycker jag.
Idag har jag en kaffeservis från Hackefors - "Liljekonvalj" samt ett antal silverbestick! Från att jag föddes till jag var 15 (tror jag) fick jag varje julafton ett par silverbestick.
Idag - hundra år senare har jag använt dem EN gång haha MEN jag är så tacksam för dessa!
Jag tänker att jag i framtiden när man har stora "vuxna" middagar kan använda dessa, dock osäker på hur jag ska få ihop 14 personer... hm 🤔
Men det är ju också kul att ha något som faktiskt samlar värde , eller? 🤔

Här ser ni en bild på mitt "finporslin". När jag var i tonåren var det dags att "välja" porslin - min pappa som är antiksamlare kunde inte vara lyckligare. Till sist kom vi fram till att jag skulle välja "Liljekonvalj". Mamma och pappa serverade nästan alltid kaffe i "Blå blom" från Gustavsberg och jag var sååå trött på den. Så långt ifrån blått fick det bli och "Liljekonvalj" går ju i vita/guldiga/ gröna toner - fint.
Idag älskar jag "Blå blom" - så gott att dricka en starkt kopp kaffe i !

En annan servis som jag är uppvuxen med är "Gröna Anna" från Rörstrand. Mamma serverar alltid påsk eller julmat på dessa, men jag tycker Inte om det här porslinet! Jag förknippar det med äcklig sill, ägghalvor med räkor på, kall prinskorv och brända köttbullar.
Om man tittar snabbt på den ser det ut som en tallrik full med dill. Jag hatar dill. Men mamma älskar den ...

blääää

Jag är nöjd med min fina kaffeservis i alla fall, jag tänker att den ska få stå i ett stort vitrinskåp en vacker dag. Dock saknar jag kaffekannan, tror att den kom bort när pappa flyttade ... :(
Får nog önska den med tanke på att den idag kostar 1499:- !! Hjälp!

Men en matservis skulle jag verkligen vilja ha / börja samla på. Just nu har vi blandade tallrikar från Ica Maxi och Lagerhaus och de känns så trista och glåmiga. Dock onödigt att bara köpa nya "för att". Anyway, dessa tallrikar skulle jag kunna tänka mig för att liksom ha i flera år framöver och faktiskt samla på sig en riktig samling :

1. Table Top Stories "Memories"
2. Rörstrand "Swedish Grace"
3. Rörstrand "Ostindia" (dock jävligt hipster ju...)
4. Table Top Stories "Harmony"
5. Mateus "Bubbles"Vilken tycker ni?
Mitt hjärta bultar mest för Mateus. Jag har kollat på "Bubbles" i vit (inte grädd) i typ 4 år nu och det var kärlek vid första ögonkastet. Det är liksom "jag". Men, jag vill inte att det ska kännas otrendigt om fem-åtta år och det gäller inte bara Mateus utan det gäller alla i kollaget.
Idag har vi ingen plats för någon matservis här hemma, men jag tänker ju att man ändå kan börja "samla" så man ändå har det mesta från serien en vacker dag :))

Kommentera här: